Segons la consellera, “l’objectiu és que tothom aporti en funció de la seva capacitat econòmica real i això és justícia social”. Neus Munté ha insistit que“és important poder garantir que les persones amb menys recursos puguin continuar accedint als serveis no gratuïts de la cartera de serveis socials i al sistema de la dependència en les mateixes condicions que la resta dels beneficiaris”.
La consellera ha fet una referència específica al tema dels diners de butxaca, una quantitat que és garantia d’ingressos mínims per a les despeses més bàsiques i personals dels beneficiaris. Munté ha recordat que “parlem d’usuaris de centres residencials, les necessitats ordinàries dels quals es troben cobertes, per tant són uns diners destinats a contribuir a la seva vida autònoma”.
Sobre aquests diners de butxaca, la normativa estatal fixa un percentatge que estableix en el 19% de l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM), mentre que a Catalunya els diners de butxaca es fixen en una quantitat superior a la resta de l’Estat, ja que es calcula el 20% de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), perquè “la Generalitat fa aquests esforç entenent que a Catalunya el cost de vida és superior i volem donar suport a l’autonomia personal de les persones amb discapacitat”.
Munté ha destacat, però que “com sempre, estem en diàleg permanent amb entitats i usuaris, i analitzant l’impacte d’aquests diners de butxaca sobre la vida autònoma de les persones amb discapacitat, que és allò que volem preservar. I a partir d’aquesta anàlisi i sempre dins les nostres disponibilitats, decidits a millorar tot allò que sigui possible”.
Font: Generalitat de Catalunya